Kolo nebo auto

Kolo nebo auto

18. 5. 2024 Off By


Pokaždé, když si myslím, že nebudu potřebovat auto a jedu někam na kole, tak se stane vždycky úplně pravý opak. Je logické, že vždycky budu potřebovat auto v tu nejméně vhodnou dobu, a to je taková doba, když třeba jedu někde kolem a potkám někoho známého. A pak s e sním zakecám a je pozdě. A třeba začne pršet. a co mám pak dělat s kolem? Auto je jednoznačně lepší! Já vím, že je opravdu hodně situací, kdy lidé ocení zase více kolo než třeba automobil, protože kolo je zase levnější a více praktičtější než automobil. Ale zase si představte, že když si pořídíte pouze jenom kolo a ne auto, tak jak budete jezdit na veliké nákupy anebo někam na výlety?

Kolony, nemám vůbec ráda.

Protože jen tak někam se bez auta jednoznačně nedostanete. A to třeba do nějakých lesů anebo podobně. Nebo třeba na nějaké skály, abyste se mohli podívat. Protože i na nějaké skály anebo někam hlouběji do přírody třeba autobus anebo ani žádný vlak nejede. To potom dopadá tak, že když nemáte automobil, tak buďto musíte někomu říct, aby vás tam dovezl anebo jednoznačně budete sedět doma a nikam nepojedete. A tohle by nebylo vůbec nic pro mě. Já opravdu miluji, když mohu jezdit autem. Řidičské oprávnění jsem si udělala ihned jako osmnáctiletá holka.

Auto jsem si vzala na leasing.

Opravdu hodně jsem se na to těšila, i když moji rodiče mi nechtěli řidičské oprávnění povolit takhle brzy. Ale naštěstí já jsem měla své finance, měla jsem našetřené z brigády a také z kapesného. A rodiče ani nevěděli, že si takhle šetřím peníze. Samozřejmě, že když jsem potom začala chodit do zaměstnání, tak jsem si potom ihned na leasing vzala automobil, a ne jenom tak obyčejný, ale už rovnou nějaký lepší. Nemám ráda, když si kupují nekvalitní věci. Z toho jsem se už poučila. Mám ráda, když mám kvalitní věci a vím o nich, že mi opravdu nějakou dobu vydrží. A v tomhle případě určitě nejsem sama.